Les Trois Vallées

Ben jij een echte kilometervreter als het gaat om de wintersport? Dan is Les Trois Vallées het perfecte skigebied voor jou! Het heeft in totaal voor 600 km aan pistes, dus vervelen doe jij je hier niet. Je vindt hier alle soorten pistes.. van bospaden tot aan steile zwarte pistes.

10 dorpen

Dit skigebied is gelegen tussen 10 verschillende dorpen met allemaal hun eigen specifieke identiteit. Voor de gevorderde skiërs is het mogelijk om alle 10 de dorpen in 1 dag bij langs te skiën. (Let op: Je moet dan wel goed door skiën!) Doordat er zoveel verschillende bergen en pistes zijn, is dit een skigebied voor (ongeveer) iedereen. Beginners kunnen hier zeker terecht, want er zijn genoeg blauwe pistes, maar het is misschien een te groot en duur skigebied. Voor de echte beginners wordt het aangeraden om te leren skiën in een klein skigebied.

600 km aan pistes

Het hoogste punt ligt op 3230 meter en het laagste punt op 900 meter, de meeste pistes liggen vrij hoog waardoor er een grote sneeuwzekerheid is. Er is 40 km aan groene pistes, 272 km aan blauwe pistes, 216 km aan rode pistes en 72 km aan zwarte pistes. Genoeg te doen voor ieder niveau dus! Er zijn ook heel veel liften aanwezig, waaronder 40 gondelliften, 61 stoeltjesliften, 39 sleepliften en 22 lopende banden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je wel boven komt. 😉

Freeriders

Voor de freeriders onder ons is er ook genoeg te doen. Je kan hier vlak naast de piste een mooie afdaling maken, maar je kan natuurlijk ook ver en moeilijke off-piste afdalingen maken. Als je dit wil, wordt het wel aangeraden om dit niet te laat op de dag te doen. Er is dan een grote kans dat het al verspoord is, veel skischolen bieden namelijk off-piste trips aan.

”Exclusieve clubs en leuke barretjes.”

Après-ski

Voor de après-ski liefhebbers valt hier ook genoeg te beleven. Je hebt er exclusieve clubs en leuke barretjes. Het is een gebied met goede après-ski mogelijkheden, mits je in het goede dorpje zit.


Lijkt jou Les Trois Vallées nou een echt skigebied voor jou? Laat het ons weten. 🙂 Of twijfel je nog of jij wel geschikt bent voor dit skigebied, doe dan nu de test en kom erachter of jij een echte wintersporter bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *