Off-piste, is het wel zo gevaarlijk?

Bij veel mensen klinkt off-piste als een gevaar in de oren. Het zou alleen voor de echte pro’s zijn en je zou je er niet aan moeten wagen. Nu is het wel zo dat het niet voor iedereen is weggelegd en dat je je er zeker even goed in moet verdiepen voordat je off-piste gaat. Maar gelukkig kan je tegenwoordig off-piste trainingen volgen en krijg je professionele uitleg zodat ook jij in die verse poeder kan skiën/snowboarden!

Niet zo gevaarlijk als je denkt

Off-piste is lang niet zo gevaarlijk als je denkt. Tenminste, als je je aan de regels houdt en professioneel omgaat met moeder natuur. Als jij goed omgaat met de veiligheid, dan is off-piste nog minder gevaarlijk dan autorijden. Uiteraard moet je wel altijd met lawine materiaal op pad gaan. (Vind de lijst hier: Welke spullen neem je mee?)

“Als jij goed omgaat met de veiligheid, is off-piste minder gevaarlijk dan autorijden”

Foto: wintersport.nl

Als kip zonder kop

Denk jij dat je off-piste kan skiën zonder enkele kennis of ervaring? Dan ben je echt een kip zonder kop. Op deze manier wordt off-piste ineens 100x gevaarlijker. Zonder enige kennis raden we het ook zeker af! Als je denkt dat het wel mee zal vallen kan het je nog duur komen te staan.

Met gids

Wil je ook off-piste kunnen skiën of snowboarden? Neem eens een off-piste cursus en ga met een gids op pad. Zeker leuk voor de verandering en een mooie uitdaging! Maar denk er aan, er zal altijd gevaar dreigen. Dus neem altijd je off-piste materiaal mee! Denk aan een schep, sonde, pieper en een lawinerugzak.

Heb jij al eens off-piste geskied? Laat ons je ervaring weten! Wij zijn heel erg benieuwd 🙂

Dit bericht is gepost in Skiën. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *