skisokken drogen

Skisokken en -schoenen drogen op wintersport

Iedereen heeft natuurlijk weleens een klein ongelukje op de piste tijdens het skiën. Dan is er een grote kans dat je skisokken en –schoenen nat worden. Toch wil je de volgende dag graag starten met droge skisokken en -schoenen. Veel mensen leggen het dan op de verwarming. Dit is absoluut niet goed voor de skisokken, er is dan een grote kans dat de skisokken gaan krimpen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Hoe droog je je skisokken en -schoenen?

Je kan ze op meerdere manieren drogen. Hang ze bijvoorbeeld op het skidepot. Hang ze dan altijd met de neus naar boven, zo wordt ze hele schoen droog van binnen. Dit komt doordat de warmte altijd opstijgt.

Je hebt ook een Drywarmer, Therm-IC Dryer en een Therm-IC Refresher. Dit zijn een soort van verwarm elementen die je in je skisokken of skischoenen kan doen. Deze zijn ook te gebruiken voor je handschoenen. Ze zorgen ervoor dat er warme lucht doorheen blaast en dat de damp de (hand)schoen of sok verlaat. Met deze producten zijn de spullen binnen een paar uur weer helemaal droog, ideaal dus! Dit kan je bestellen via onze webshop. Klik hier om de producten te bekijken.

Skisokken en -schoenen blijven droog met de Drywarmer

De keuze voor skisokken

Ook de keuze voor skisokken is bepalend voor hoe snel je skisokken drogen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van X-socks, dan weet je dat deze skisokken gebruikt maakt van de ‘AirConditioning Channel’ Techniek. Dit ventilatiesysteem voert de warme en vochtige lucht af en zorgt ervoor dat er aanvoer is van frisse lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *