Waarom een reisverzekering en welke?

Ben jij nou altijd de pechvogel? Neem dan een reisverzekering, zo verzeker je jezelf voor risico’s die je niet kan of wil dragen tijdens jouw vakantie. Daardoor heb jij een zorgeloze vakantie en kan je onbezorgd genieten. Hieronder de belangrijkste redenen om een reisverzekering te nemen.

1. Verzekerd tegen onvoorziene kosten

Als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis belandt en je daar een paar nachten moet blijven. Dan vergoedt de reisverzekering de extra overnachtingen voor bijvoorbeeld je partner. Maar ook eten en de taxi naar het ziekenhuis en terug.

2. Medische kosten verzekerd

Als je ziek wordt in het buitenland op vakantie, vergoedt de reisverzekering de prijs van de behandeling van hoeveel die in Nederland kost. Als de prijs in het buitenland dus hoger ligt dan in Nederland, moet je de rest zelf betalen. Tenzij je aanvullend verzekerd bent of een reisverzekering hebt mét een dekking voor medische kosten.

3. 24/7 hulp van je reisverzekering

Als je hulp of advies nodig hebt, dan kan je vaak dag en nacht je reisverzekering bereiken. Zij helpen je met wat je het beste kan doen met het desbetreffende probleem en regelen het vervolgens voor jou. Daarnaast is de reisverzekering je aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgen ze ook voor medische ondersteuning in het buitenland en/of voor de terugkeer naar Nederland.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering??

Kortlopende reisverzekering
  • Deze verzekering sluit je af voor de periode dat je daadwerkelijk op vakantie bent. De tijdelijke reisverzekering eindigt dus als je weer thuiskomt. Deze verzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een kortlopende annuleringsverzekering. Met de kortlopende reisverzekering ben je voor dezelfde dingen verzekert als met een doorlopende reisverzekering.
Doorlopende reisverzekering
  • Met deze verzekering ben je het hele jaar door verzekerd tegen onverwachte kosten en schade tijdens vakanties, weekendjes weg en stedentrips. Deze verzekering wordt vaak uitgebreid met een doorlopende annuleringsverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je voor dezelfde dingen verzekert als met een kortlopende reisverzekering.

Voor de wintersport moet je een aanvullende dekking (wintersportverzekering) erbij kiezen*. Omdat skiën en snowboarden onder bijzondere en gevaarlijke sporten behoord. Met deze verzekering kun je onder andere rekenen  op vergoeding van:

  • De kosten van de reddingsactie met de banaan of helikopter.
  • Alle noodzakelijke en onvoorziene medische kosten in het buitenland die niet door de zorgverzekering worden vergoed.
  • Je ski’s bij schade of diefstal én de huur van vervangend materiaal.
  • Resterende skilessen, skiverhuur en skipas waar je geen gebruik meer van kunt maken.
  • De vervangende vlucht naar Nederland.
  • Je verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
  • Gipsvlucht

*Per reisverzekering kan het verschillen wat er wel en niet inbegrepen zit.


Wist je dat??

Niet elke verzekeraar off piste skiën meeverzekert

Off piste skiën brengt namelijk extra risico’s met zich mee. Als je dit van plan bent, kan je het beste even contact opnemen met je reisverzekeraar.

Er jaarlijks 3.400 Nederlandse wintersporters in de spoedeisende hulp belanden in Nederlandse ziekenhuizen?

37% van de blessures zijn knieblessures, 19% van de blessures zijn schouder- en bovenarmblessures en 16% zijn onderbeen-, enkel-, en voetblessures.

Er gemiddeld 227 personen gewond raken in Zwitserland doordat ze in een lawine terecht komen?

Vaak worden lawines door de mensen zelf veroorzaakt doordat ze off piste gaan skiën. Als je off piste gaat skiën moet je een aantal producten bij je hebben zodat mensen je kunnen vinden en dat je jezelf kan redden in geval van nood. Denk aan: GPS tracker, lawineschep, lawinepieper, enz…

Het in Oostenrijk verplicht is voor kinderen tot 15 jaar een helm te dragen tijdens de wintersport?

Dit geldt overigens niet voor alle gebieden. Als een gebied het niet verplicht om een helm te dragen kan de skischool dit alsnog wél verplichten. Dus let goed op!

77% van alle skigebieden ter wereld in de Alpen ligt

Het grootste skigebied in de Alpen is de ‘Les trois Vallées – Val Thorens / Les Menuires / Méribel / Courchevel’. Dit gebied heeft namelijk in totaal 600 km aan piste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *