skisokken-blunders

Blunders tijdens mijn eerste wintersport

Voor deze blog hebben we Wouter (onze content creator) gevraagd om zijn ervaringen (blunders) te delen over zijn eerste wintersport.

Tja.. waar moet ik beginnen? Haha

Laat ik beginnen met het feit dat het mijn eerste wintersport was en dus nog niet kon skiën. Daarnaast werd er door mijn lieftallige collega’s geroepen dat ik wel een lesje skiën van hun kon krijgen. Alhoewel zij zelf natuurlijk al jaaaaren skiën. Maar goed dat terzijde, met volste vertrouwen ga je dan wel met die latten op je schouder richting de skilift. Gelukkig waren het geen sleepliften.. dan was ik namelijk sowieso fucked.

Eenmaal aangekomen bij de eerste piste begin je hem toch wel te knijpen.. sta je dan met je goede gedrag. Ik had welgeteld 15 meter om te leren skiën voordat ik de piste af ging. Dit ging natuurlijk vlekkeloos, dat snappen jullie vast ook wel.
Toch, aan het einde van de dag, begon ik het een beetje door te krijgen. Ik viel minder en kon sommige pistes zelfs al af zónder te vallen.

Op een gegeven moment had ik de kuiten wel helemaal vol. Dit kwam natuurlijk door het vele vallen én omdat ik natuurlijk niet gewend was om op ski’s te staan.

Ik ging dus alvast naar de bar om een biertje te nuttigen. Een half uur later kwam de rest er ook aan en dronken we nog wat biertjes, en wat schnaps, en nog wat biertjes, en een paar jägers. Heel gezellig dus! Het vervelende was alleen dat deze eerste dag de après-ski op de berg was, en ik was vergeten dat ik helemaal niet (goed) kon skiën. Ik moest dus nog helemaal naar beneden met mijn zatte kop.. Voor de liefhebber zijn hier nog filmpjes van, maar deze zal ik jullie besparen…

De dagen erna hebben we nog mooi kunnen skiën en ging het bij mij ook stukken beter.  De 3e en laatste dag skiën ging super en viel ik welgeteld maar 2 keer!

Al met al was ik na de vakantie een hele ervaring, maar natuurlijk ook wat blauwe plekken rijker.

Tips:

  1. Wil je geen blauwe plekken? Neem skiles als je voor het eerst op wintersport gaat. Dit kan ook in Nederland. (Lees; Skihallen, liever niet… maar soms wel handig!)
  2. Ben je nog geen fantastische skiër en is de Après-ski op de berg? Houd er rekening mee dat je nog naar beneden moet. 😉
  3. Vertrouw je vrienden niet als ze zeggen dat je wel kan skiën zonder skiles.
  4. Laatste tip als onervaren skiër: Je moet vooral durven. Vallen en opstaan!

Dit waren mijn blunders op mijn eerste wintersport, laat in de reacties weten wat voor blunders jij weleens hebt gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *