Skihallen, liever niet… maar soms wel handig!

Wat nou als je wel wil skiën maar geen zin hebt om zo ver te reizen? Of als je voor het eerst op wintersport gaat en alvast even wil oefenen? Dan zijn skihallen de perfecte oplossing voor jou! Ook is dit ideaal om alvast fit te worden voor de echte wintersport. (Lees; Tips om fit te worden voor de wintersport) Hieronder een lijstje van skihallen in Nederland en omgeving.

Alpincenter Bottrop

Deze skihal is gelegen in Bottrop in Duitsland, dit ligt ongeveer ten hoogte van Venray. Vanaf Venray is het 1 uur en 8 minuten rijden. Alpincenter Bottrop heeft de langste skihal van de wereld. Deze skihal heeft 2 lopende banden die je helemaal naar boven brengen en een heerlijk lopend buffet waarvan je onbeperkt kunt genieten. Vanaf de eerste stap dat je binnen bent geeft het je een echt Oostenrijks gevoel.

Snowworld Landgraaf

Landgraaf is een stad in het zuiden van Limburg. Dit is het grootste indoor skidorp van Europa. Deze skihal is 365 dagen per jaar geopend, het heeft 5 pistes, 3 restaurants, een stoeltjeslift en een aantal sleepliften en banden, 8 liften in totaal. Snowworld heeft meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland.

Skihalle Neuss

Deze skihal ligt in Duitsland net onder Düsseldorf en is 365 dagen per jaar open. De lengte van de piste is 300 meter en de breedte is 60 meter. De skihal heeft een constante temperatuur van -4° Celcius, hierdoor is de sneeuwconditie altijd optimaal. In de skihal zijn 2 sleepliften en een stoeltjeslift aanwezig.

Snowworld Zoetermeer

Deze skihal heeft 3 pistes, waarvan 2 blauwe en 1 rode. De eerste blauwe piste is 140 meter lang en 25 meter breed, de tweede blauwe piste is een funpark en heeft de zelfde afmetingen als de eerste piste, de derde piste is de rode piste en is 300 meter lang en 30 meter breed. Dit is een skihal waar je echt een Oostenrijks gevoel van krijgt.

De uithof Den Haag

Een sneeuwpaleis op korte afstand van strand Kijkduin. Deze skihal is geschikt voor iedereen, van de beginner tot de ervarene en van jong tot oud. De piste is 211 meter lang en beschikt over maar liefst 4 liften. Ook is er een gezellig Ski café om de innerlijke mens te verzorgen, heel belangrijk!!

Snowworld Amsterdam

De langste afdaling is 170 meter en is de blauwe piste. Ook is er een oefenhelling aanwezig voor de beginners onder ons, deze is 67 meter lang en 14 meter breed. De skihal heeft 2 sleepliften en 1 lopende band. In de horeca heb je een mooi uitzicht op de piste.

Montana Snowcenter

‘’Skiën in het klein’’, zo wordt deze skihal omschreven. Dit is de kleinste skihal van Nederland, een ideale plek voor mensen die nog nooit hebben geskied of gesnowboard. Ook is dit een goede plek voor de allerkleinsten om het skiën te leren. De hal heeft 2 pistes, de eerste is 126 meter lang en 27 meter breed en de tweede is een oefenhelling van 85 meter lang en 19 meter breed.

Snowworld Terneuzen

De langste afdaling van deze skihal is 200 meter lang en 25 meter breed, het is een blauwe piste. Daarnaast is er nog een oefenhelling aanwezig van 110 meter lang en 25 meter breed. Veel mensen geven aan dat dit een ideale skihal is om het skiën en snowboarden goed onder de knie te krijgen. Dit komt onder andere doordat het vaak lekker rustig is. Er zijn 3 sleepliften aanwezig en 1 lopende band.

Snowworld Rucphen

Je hebt in deze Snowworld 3 pistes; 1 van 130 meter lang en 17 meter breed en 2 van 100 meter lang en 24 meter breed. De langste afdaling is een blauwe piste en de 2 kortere zijn rood. In de horeca heb je een mooi uitzicht op de pistes. Er is 1 sleeplift en er zijn 3 lopende banden aanwezig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *