Tips om fit te worden voor de wintersport

Het zijn slechts weinig mensen gegeven. Zonder voorbereiding op de latten stappen en teren op de conditie die natuurlijk is aangeboren. Jaloersmakend is het. Op wintersport krijgen veel mensen blessures. Lees in onze andere blog alle Tips om blessures te voorkomen. Al met al is het aan te raden minimaal acht weken voordat je op wintersport gaat te beginnen met de oefeningen. Bouw het geleidelijk op. Begin met de oefeningen die je al goed beheerst. Vanuit deze basis kun je verder werken. Hieronder een aantal tips om fit te worden voor de wintersport.


Train je conditie

Je hebt veel uithoudingsvermogen nodig als je hele dagen op de piste staat. Ga bijvoorbeeld twee à drie keer per week een half uurtje hardlopen of fietsen.

Squats

Hiermee train je je beenspieren en worden ze sterker. Ga rechtop staan, buig langzaam door je knieën en doe net alsof je wilt gaat zitten. Dit moet je vijf tot tien seconden volhouden en dan kom je weer omhoog. Doe dit tien tot vijftien keer.

Planken

Je traint hiermee je buik en rugspieren. Ga op je buik liggen en plaats je voeten tien centimeter uit elkaar. Plaats je ellebogen recht onder je schouders. Span je buikspieren en bilspieren aan en doe je heupen omhoog. Houd je lichaam zo recht mogelijk (als een plank) en probeer dit dan dertig seconden vast te houden.

Balanceren

Zorg ervoor dat je meer balans krijgt. Ga op een verhoging staan. Zet al je gewicht op je rechterbeen, til vervolgens je linkerbeen op en zak dan met je rechterbeen langzaam naar beneden. Houd dit ongeveer vijf seconden vast en kom vervolgens langzaam weer omhoog. Wissel daarna van been. Doe deze oefening met beide benen drie keer.

Indoor skibaan

Als je echt helemaal goed voorbereid op de piste wilt staan kan je natuurlijk alvast oefenen op een indoor skibaan in Nederland. Zo kom je meteen in de stemming én het is goed voor de conditie en je spieren.

Mentaal fit

Je ontkomt er niet aan. Je mentale conditie. De indoor skibaan is een lekkere warming-up. Zowel fysiek als mentaal een fijne prikkel. Maar je kunt meer doen. Het is belangrijk dat je rust krijgt in je hoofd. Bereid je wintersport vakantie daarom goed voor. Zorg ervoor dat zaakjes goed geregeld zijn. Zo kun je de focus leggen op het mooiste wat er is; flaneren op de piste!


Een slimme meid is op de wintersport voorbereid!

Dat waren de tips om fit te worden voor de wintersport van onze kant. Wat doe jij om zo fit mogelijk voor de dag te komen op de piste? Let us know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *