De 10 mooiste skigebieden van Europa

Als skiliefhebber is wonen in Europa absoluut geen straf. In landen als Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië zijn de mooiste skigebieden van Europa te vinden. Eén land had je waarschijnlijk niet snel verwacht in deze lijst. Kijk snel verder! ?

skigebieden van Europa - Ski Arlberg - Oostenrijk
Ski Arlberg – Oostenrijk

Ski Arlberg – Oostenrijk.

Dit is het meest populaire skigebied van Europa! Dit is een plek met meer dan 306 km piste. Wie wil dat nou niet!? Het ligt op een hoogte tussen 1284 meter en 1304 meter. Dit is een skigebied perfect voor ervaren wintersporters, want er zijn geweldige off-piste mogelijkheden. Ook is het hier sneeuwzeker. Het seizoen duurt er van eind november tot eind april.

skigebieden van europa - Les Trois Vallées - Frankrijk
Les Trois Vallées – Frankrijk

Les Trois Vallées – Frankrijk.

Een skigebied met meer dan 600 km piste! Dus niet voor niets het grootste skigebied ter wereld!! De pistes van dit gebied liggen tussen tien verschillende dorpen in, met allemaal hun eigen identiteit. De keuze aan pistes is hier enorm, dus vervelen doe je je hier nooit! Voor gevorderde skiërs is het mogelijk om langs alle tien dorpen te gaan binnen één dag, maar dan moet je wel goed door skiën! Voor beginners is het wel een duur en groot skigebied om het hier te leren. Het natuurlijk ook wel mogelijk om een skipas aan te schaffen voor een deel van het gebied.

skigebieden van europa - Kitzbühel en Kirchberg - Oostenrijk
Kitzbühel en Kirchberg – Oostenrijk

Kitzbühel en Kirchberg – Oostenrijk.

Dit is een uitdagend en gemoderniseerd skigebied voor mensen die houden van de après-ski. Het begint aan het eind van de middag onder aan de Fleckalmbahn en verplaatst zich later in de avond naar het dorp. Hier kan je los gaan tot in de vroege uurtjes. Afgelopen jaar is er flink geïnvesteerd in dit skigebied, veel liften zijn vervangen of uitgebreid. Zo verdoe je weinig tijd met wachten in de rij. Het laagste punt is 800 meter en het hoogste punt 2000 meter. Er is totaal 185 km piste om te skiën. Er is 57% piste voor de beginners, 32% voor de gemiddelde skiërs en 11% voor de gevorderden. Voor ieder wat wils!

skigebieden van Europa - Dachstein-West - Oostenrijk
Dachstein-West – Oostenrijk

Dachstein-West – Oostenrijk.

Dit skigebied is nog vrij onbekend bij de Nederlanders. Toch is dit een echte aanrader! Echte beginners die nog nooit hebben geskied hebben hier misschien niet heel veel te zoeken. Maar het is zeker geen moeilijk gebied! Hier moet je niet teveel letten op de kleuren van de pistes. De rode pistes zijn hier namelijk helemaal niet zo heel erg lastig. In dit gebied kan je heerlijk eten voor een heel betaalbare prijs. De restaurants zitten hier vaak in authentieke hutten. Hiermee komt de authentieke sfeer van Oostenrijk echt naar voren. Het is een ideaal skigebied voor families, in de dorpen vindt je mooie kinderlanden. En op de pistes is het nooit heel erg druk, dus elkaar kwijt raken gebeurt hier niet.


skigebieden van europa - Val Gardena - Italië
Val Gardena – Italië

Val Gardena – Italië.

Dit gebied is onderdeel van een groot geheel. Er is veel keuze hier, omdat er tien losse skigebieden zijn met meer dan 1000 km piste. Het skigebied zelf heeft 175 km piste. Omdat dit gebied aan de zuidkant van de Alpen ligt is het weer hier vaak erg mooi. Dit is geen skigebied voor de après-skiër, dat is hier op een lager pitje dan in Oostenrijk. Het skigebied is geschikt voor iedereen! Voor de beginners, de gemiddelde skiër en de gevorderden. Ook heb je hier geweldige mogelijkheden voor skitochten met een super uitzicht. Een nadeel voor sommigen is dat je hier niet veel mogelijkheden hebt om off-piste te gaan.

skigebieden van europa - Les Quatre Vallèes - Zwitserland
Les Quatre Vallèes – Zwitserland

Les Quatre Vallées – Zwitserland.

Dit is een zeer gevarieerd skigebied in de Alpen. Het is een heel mooi skigebied voor gevorderden, omdat er geweldige off-piste mogelijkheden zijn. Wie een echte uitdaging wil, kan hier een van de steilste afdalingen ter wereld doen. Die begint op het hoogste punt van Les Quatre Vallées. Ook hier heb je uitstekende mogelijkheden om tochten te skiën. In dit skigebied liggen verschillende dorpen. Elk dorp heeft zijn eigen sfeer en karakter. Er zijn veel après-ski mogelijkheden in de dorpen. Je kan hier tot diep in de nacht doorfeesten.

Myrkdalen - Noorwegen
Myrkdalen – Noorwegen

Myrkdalen – Noorwegen.

Nog zo’n parel uit de skigebieden van Europa is Myrkdalen. Het is een heel modern skigebied met veel off-piste mogelijkheden. Je hebt hier 22 pistes en 10 liften. Het is een heel rustig gebied, dus het ultieme gevoel van vrijheid kan je hier optimaal beleven! Er ligt hier sneeuw van een heel goede kwaliteit. Het is een geschikt skigebied voor de beginners. Er zijn namelijk veel eenvoudige pistes, vooral omdat de hellinggraad bijna overal hetzelfde is. Het is hier erg geschikt voor kinderen, die kunnen namelijk ver voor zich uitkijken, lekker overzichtelijk dus!

skigebieden van europa - Silvretta Arena Ischgl - Samnaun - Oostenrijk
Silvretta Arena Ischgl – Samnaun – Oostenrijk

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun – Oostenrijk.

Dit is een erg populair skigebied voor de Nederlanders. Dit skigebied ligt erg hoog, dus er is veel sneeuwzekerheid. Het is één van de hoogste skigebieden van Europa. 90% van het skigebied ligt hier boven de 2000 meter. Je kan hier ook heel goed skiën in de lente, omdat de sneeuw lang blijft liggen. In de Silvretta Arena kan je van Oostenrijk naar Zwitserland skiën. Ischgl ligt namelijk in Oostenrijk en Samnaun in Zwitserland. In Samnaun kan je goedkoop winkelen, dat kan daar namelijk belastingvrij! Het is een groot maar compact skigebied, je bent redelijk snel van A naar B.

skigebieden van europa - Alpe d-Huez - Frankrijk
Alpe d-Huez – Frankrijk

Alpe d’Huez – Frankrijk.

Dit is vooral een bekend gebied bij de Nederlanders om het wielrennen. Toch kan je hier ook super mooi skiën. Wie houdt van uitdagende pistes of van off-pistes is hier aan het juiste adres! Hoe lager, hoe eenvoudiger de piste. Er skiën hier vooral gevorderde skiërs. Dus dit is geen ideale plek om voor het eerst te gaan skiën. Je hebt hier verschillende beruchte zwarte pistes. Onder andere ‘’De tunnel’’ die gaat letterlijk door een berg heen. En Europa’s langste zwarte piste: ‘’De sarenne’’. De meeste mensen lukt het niet om deze piste zonder stoppen af te dalen. Als je dit wel lukt heb je gegarandeerd vermoeide bovenbenen.

Baqueira-Beret – Spanje
Baqueira-Beret – Spanje

Baqueira-Beret – Spanje.

Veel mensen weten het wellicht niet, maar zelfs in Spanje kan je skiën! Het is erg populair bij Spanjaarden. Zelfs het Spaanse koninklijk huis komt hier skiën. Het is hier redelijk rustig, vooral na de vakanties, dus alle ruimte voor jezelf! Je hebt hier geen vlakke stukken, dus je kan lekker door skiën. Het gebied is ook vrij sneeuwzeker, de meeste pistes liggen namelijk boven de 1800 meter. Met recht één van de mooiste skigebieden van Europa.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *