Handige wintersport apps

Tegenwoordig worden telefoons overal voor gebruikt, ook voor de wintersport inmiddels! Ze kunnen zien waar en wanneer er sneeuw valt, welke afdalingen je maakt, hoeveel sneeuw er ligt, hoe hard je skiet en ga zo maar door! Wij hebben een lijstje voor jou gemaakt van handige apps om te gebruiken tijdens je wintersport.

Ski Tracks

Deze app meet hoeveel km je geskied hebt op een dag, maar ook je maximale snelheid. Ook heeft deze app een kaart waarop je kan zien welke afdalingen je hebt gedaan. Als je foto’s hebt gemaakt plaatst deze app ze automatisch op de juiste plek op de kaart. Deze app kost via de App Store €1,09 en via Google Play Store €0,95. Er is ook een gratis versie, maar dan mis je wel enkele functies van de app.

Sneeuwhoogte.nl

Deze naam spreekt wel voor zich, toch zou ik er een kleine uitleg over geven. Dit is een gratis app die je kan downloaden in de Google Play Store en in de App Store. Je kan onder andere de sneeuw- en weersverwachtingen zien en informatie over de skiliften en de pistes. Voor de nieuwsgierige mensen onder ons kan je ook nog meekijken via de live webcams.

SnowSafe

Deze app is handig voor de off piste skiërs, want het geeft aan waar er lawinegevaar is en hoe groot dat risico is. Ook geeft de app de weersvoorspelling weer van het gebied waar je bent. Het enige nadeel van deze app is dat hij niet in veel landen te gebruiken is. Deze app is gratis te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

Bergfex/Ski

Alle populaire skigebieden direct bij de hand willen hebben? Dan is dit de ideale app voor jou! In deze app staan de actuele weer- en sneeuwgegevens voor de meeste skiplekken in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Je kan deze app gratis downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

iSki Tracker

Bij deze app is het van belang dat je je GPS aanzet, zo houdt de app bij hoe snel je hebt geskied en ook hoeveel km je hebt afgelegd.  Maar dat is niet het enige, je kan zelfs de hoogteverschillen zien. Daarnaast kan je nog vrienden toevoegen en kijken hoe zij het hebben gedaan. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store en kost €1.09 in de App Store.

iSKI Austria

Deze app is vooral bedoelt voor wie in Oostenrijk op wintersport gaat. Je vindt er informatie over van alles met wat de wintersport te maken heeft. Onder andere over de status van de skiresorts en skiliften. Maar ook de weersverwachting wordt weergegeven en kan je de sportwinkels en de skischolen vinden waarbij er de mogelijkheid tot reserveren is. Dit is een gratis app die je kan downloaden in Google Play Store en in de App Store.

Skiinfo

In deze app vind je alle informatie over onder andere de hoogte van de sneeuw en de weersvoorspelling van meer dan 2000 skigebieden. Ook heeft de app de functie je te waarschuwen als er nieuwe, verse sneeuw gevallen is in het gebied waar jij wil skiën. Je kan de app gratis downloaden in Google Play Store en in de App Store.

Laat ons weten welke handige apps jij gebruikt voor je wintersport!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *