Hoeveel calorieën verbrand je tijdens een dagje skiën?

Tegenwoordig is het helemaal een hype om zo gezond mogelijk door het leven te gaan en druk bezig te zijn met hoe je eruit ziet. Om deze reden gingen wij op onderzoek uit hoeveel calorieën je tijdens een dagje skiën verbrand. Lees het hieronder!

Op wintersport ben je een groot deel van de dag aan het sporten, de ene natuurlijk wat fanatieker dan de ander, maar je verbrandt een hoop calorieën op een dag, tenzij je de hele dag in de après-ski zit natuurlijk ;). Dus stel jij nou jezelf wel eens de vraag: ”Hoeveel calorieën verbrand je tijdens een dagje skiën?” Lees dan snel verder!
Het is wel van belang dat je fit bent voordat je op wintersport gaat natuurlijk! (Lees; Tips om fit te worden voor de wintersport) Wij hebben voor je uitgezocht* hoeveel calorieën je verbrand met een dagje skiën.

Calorieën verbranden als skiër

De gemiddelde skiër verbrandt zo’n 400 tot 560 calorieën per uur. De gemiddelde skiër zien wij als iemand die voornamelijk de rode piste neemt en er soepel vanaf gaat, maar ook af en toe wat snelheid probeert te maken. Als je rond de 60 kg weegt dan verbrand je ongeveer 400 calorieën per uur en als je 80 kg weegt verbrand je ongeveer 560 calorieën per uur.

Calorieën verbranden als snowboarder

Met snowboarden verbrand je met een gewicht van 60 kg ongeveer 334 calorieën per uur en met een gewicht van 80 kg ongeveer 445 calorieën per uur. Met langlaufen verbrand je als je 60 kg bent ongeveer 372 calorieën per uur en met 80 kg ongeveer 496 calorieën per uur. Als je gaat toerskiën, loop je zelf de berg op met speciale ski’s en vellen. Je verbrandt hiermee ongeveer 700 calorieën per uur.

Nu je deze informatie weet, weet je precies hoeveel je kan eten vanavond en hoeveel biertjes je kan wegtikken tijdens de après-ski!

*Deze informatie hebben wij gehaald uit een onderzoek van https://www.calorieenverbranden.nl/sporten


Dit bericht is gepost in Skiën. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *