Kinderen vermaken in de auto richting wintersport

Als je met je kind(eren) op wintersport gaat kan dit vaak een lange reis zijn. Het laatste wat je wil horen is om de vijf minuten de vraag ‘hoelang duurt het nog?’ en ‘zijn we er bijna?’. Nee, het liefst wil je ze natuurlijk zo stil en rustig mogelijk houden. In deze blog geven wij je tips over hoe je je kinderen kan vermaken in de auto richting wintersport.

Bereid je kind(eren) alvast goed voor. Laat ze zelf goed nadenken over wat ze willen doen in de auto.

Neem genoeg eten mee voor onderweg. Bijvoorbeeld fruit en brood. Én het is gezond én ze vinden het ook nog eens lekker. Een goede manier om ze even stil te krijgen dus.

Geef af en toe een klein cadeautje onderweg. Dit vinden ze gegarandeerd super leuk. Het uitpakken van het cadeautje vinden ze al een groot feest. Op die manier beloon je ze ook nog eens dat ze het goed volhouden in de auto. Geef ze bijvoorbeeld een boekje, stickers of potloden.

Zet leuke kindermuziek op. Zo kunnen ze lekker meezingen en vliegt de tijd voorbij!

Neem een tablet mee of een ander scherm waar ze een film op kunnen kijken. Op Netflix of Videoland kan je bijvoorbeeld een aantal films of series downloaden, er zijn daar genoeg leuke kinderfilms en –series te vinden.

Laat elk kind een eigen tasje inpakken met spullen die ze mee willen nemen in de auto. Dan hebben ze de juiste spullen mee, waarmee ze zich een poos kunnen vermaken.

Neem regelmatig pauzes onderweg, laat ze even lekker spelen als je een pauze neemt. Zo kunnen ze hun energie goed kwijt.

Oefen zinnetjes in de taal van het land waar je heen gaat. Zo kunnen zij ook soms wat zeggen tegen iemand die die taal spreekt.

Spelletjes die je met iedereen in de auto kan gaan doen. Bijvoorbeeld; ik zie ik zie wat jij niet ziet, zwaaien naar alle auto’s, samen een verhaal maken (verzin om de beurt een zin).

Wist je dat?

  • Kinderen van zeven jaar het maximaal aantal hersenverbindingen hebben en je dus er dus amper een potje memory van kan winnen. (Dus dit is geen aanrader om te doen in de auto ?)
  • Wij een blog hebben over Tips voor wintersport met kinderen.
  • Er momenteel meer dan één miljard auto’s op aarde zijn.

Dit waren onze tips om je kinderen te vermaken in de auto richting wintersport. Heb jij nog meer tips? Laat dit ons weten in de reacties!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *