Resultaat testweek Flachau!

Zo, dat was ons het weekje wel weer. We hebben het weer overleefd… al is dat elk jaar maar weer afwachten als Niels weer achteruit de berg afgaat en Ruben weer vol gas van de heuvel afdenderd.
Natuurlijk was iedereen van te voren wat sceptisch over het weer in Oostenrijk, maar we zijn zonder enige problemen en oponthoud aangekomen. Ons appartement zat vlak aan de grote weg, dus dat was ideaal!
Zoals elk jaar was het weer één groot gekkenhuis.. er werden weer wedstrijden gedaan, zowel op de piste als tijdens de Après-ski en de spieren in onze kaken staan nog steeds strak van het lachen.
Maar dit jaar moesten we naast alle gekkigheid ook zo nu en dan eventjes onze serieuze momenten pakken om jullie te voorzien van een goede review. Hieronder hebben we een samenvatting van onze mening over de geteste sokken. Hopelijk kan dit jullie ondersteunen met de keuzestress!

Knight rider/Cool Blue/Cheerleader:

Goedkope sokjes, dus dan denk je automatisch; Kutkwaliteit. Dat dachten wij in eerste instantie dus ook, maar niets is minder waar. Tuurlijk zijn ze kwalitatief lang niet zo goed als de X-Socks, maar voor dit geld heb je er een prima sok aan. Ze hebben een aardige ondersteuning op de plekken waar je het verwacht. Zelf zijn we wat sportievere skiërs, maar voor de beginner is dit een prima start.
Overigens hielden deze sokken onze voeten wel lekker warm!

Mountain Goat:

Qua warmte had deze sok bij de meesten van ons zeker de voorkeur. Doordat deze sok is vergaard met zilver zorgt hij voor een vermindering van de zweetlucht en bestrijd hij het transpireren. Hierdoor wordt de kans op voetschimmel en exceem aanzienlijk verkleind. Enige nadeel: Geen beschermingpads op de drukpunten.

Wolfpack/Cool as Ice:

Deze sokken zijn uit dezelfde stoffen opgebouwd. Ze zitten lekker strak om de kuiten waardoor er meer druk op je kuiten wordt uitgeoefend. Door deze druk verloopt de bloedsomloop een stuk beter en absorbeert de sok meer schokken. Kunnen je kuiten ook een keer wat rustiger aan doen 😉
Je benen verzuren dus veel minder snel en dat betekend maar één ding! Juist, meer ski uren op de piste!

X-Socks ski control 2.0 (Lady):

Deze sok is flink getest deze week. Zowel de dames als de mannen waren er laaiend over. Deze sok heeft een heerlijke pasvorm en niemand van ons had last van blaren, drukplekken of koude teentjes.
Naast dat deze sok geweldig is in zijn werk, is het natuurlijk ook een lust voor het oog. Zowel de heren als de dames variant!

Ski energizer light:

Deze sok is zo dun dat je er bijna doorheen kan kijken. Hier in het oosten van het land wordt dan ook nog wel eens geroepen “ie kunt’r de kráánte deur leez’n!” Vrij vertaald betekend dat, Je kunt er de krant door lezen.
HA-HA..
Deze sok heeft een heerlijke pasvorm die net wat minder strak zit dan de wolfpack en de cool as ice.
Doordat deze sok zo dun is heb je volledige controle over je ski’s, maar dus ook sneller koude voeten. Niet geschikt voor de koukleumen onder ons dus..
Samengevat: Een perfecte sok voor de fanatiekelingen onder ons die het niet snel koud hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *