skisokken

Resultaat Testweek Marilleva!

Het tempo zat er goed in! Woensdag middag vertrokken we met een lading skisokken richting het Italiaanse Dolomieten gebergte, Marilleva 1400 wel te verstaan. Na een rit van 12 uur waren we er dan eindelijk. De organisatoren hebben ons een warm ontvangst gegeven door “nog even een biertje” met ons te doen nadat ze de kroeg uit rolden. Hierna zijn we snel ons mandje ingekropen, want we wilden tenslotte vroeg op de piste staan aangezien we maar 3 dagen hadden… Dit keer was Wouter mee, onze content marketeer. Wouter maakt vooral onze foto’s en designs, maar had nog nooit op de latten gestaan.. dat werd hoog tijd dus! Na een ochtendje stuntelen – en een paar liter aan tranen van het lachen verder – begon Wouter het aardig in de smiezen te krijgen. In de middag begon die al mooi mee te komen en belanden we rond een uur of vier in de Après-ski boven op de berg. En zoals de titel al aangeeft; Het tempo zat er goed in! Met 150 studenten van Studentenwintersport en nog een flinke club van Skifest begon het al snel aardig gezellig te worden. Na de nodige vitamines genuttigd te hebben was het tijd om de piste af te dalen, iedereen ging aardig soepel de berg af, behalve.. je raad het al, Wouter. Flink wat tellen later waren we dan eindelijk beneden. We hebben ons allemaal even opgefrist onder de douche en vervolgens een heerlijke pizza naar binnen geschoven. De rest van de avond zullen we jullie besparen, maar de volgende dag waren er wel flink wat opstart problemen.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar we zijn natuurlijk heen gegaan omdat we studentenwintersport sponsorden met prijzen in de vorm van “natuurlijk” skisokken, maar ook om weer een aantal sokken te testen. We zijn deze vakantie op twee fronten verliefd geworden en nee dit kwam niet door Valentijnsdag. De meeste skiërs onder ons zijn groot gebracht in Oostenrijk waardoor dit de eerste keer was in Italië voor ons allen. Marilleva 1400 is qua dorp voor ons geen aanrader, een lelijke stijl van bouwen en je kunt zien dat het allemaal vrij oud is. Maar eenmaal op de piste zie je hier niets meer van terug, heerlijke lange en brede banen! Het skigebied zit vast aan Madonna die Camiglio en hier werden we dus voor de eerste keer verliefd tijdens deze dagen. Wat een heerlijke pistes zeg, een mooi dorp en je kunt er tot de late uurtjes in de zon zitten! En voor de freestylers onder ons, wij hebben nog nooit zulke hoge jumps gezien dan daar in het funpark. Onze vorige testweek in Flachau hadden we nog geen skisokken mee van Mollysocks en konden we deze toen dus ook niet testen. Daarentegen hadden we nu wel een heel scala mee en je raadt het al, we zijn ook op deze sokken verliefd geworden! Alleen al als je ze aantrekt… ze zijn zo heerlijk zacht en zitten als gegoten door de compressie ondersteuning. Bij ons op de site staan de sokken onder de afdeling Après-ski door de gave patronen en figuren, maar ook voor de ervaren skiërs onder ons is dit echt een aanrader!

Geteste sokken deze week:

Molly Socks – Pine Tree & Molly Socks – Mountain

Wat zijn we toch goed te spreken over de sokken van Molly Socks!
Het feit dat er bijna tot geen drukpunten op het been zitten, doet je denken dat je last gaat krijgen van je kuiten. Maar niks is minder waar! Door de perfecte pasvorm en compressie ondersteuning hebben je kuiten niks te verduren en zijn ze dus super comfortabel! En naast dit alles hou je er warme voeten aan over en ook nog eens een toffe look tijdens de Après-ski! 🙂

X-Socks – Ski Carving Silver

Zit iets breder om de voet door de drukpunten die onder de zool zitten. De sok kan voor sommigen daardoor misschien wat beknellend aanvoelen, maar wij hebben er niks geen last van gehad! Een geweldig fijne sok om aan te hebben.
Doordat deze sok zo’n zool heeft heb je bijna tot geen last van zweetvoeten. En zoals de naam al doet vermoeden kan je er heerlijk mee door de sneeuw carven!

X-Socks – Ski control 2.0

Tijdens de vorige testweek in Flachau werd er van de dames variant flink gebruik gemaakt, dus het was nu de beurt aan de heren om ook deze sok eens goed uit te proberen. Zoals verwacht hebben we er gewoon helemaal niks op aan te merken. En wat een beauty! Ook Stephan, één van de organisatoren van Studentenwintersport, is verknocht aan deze sok. Hij heeft ze zelf al een tijdje en draagt ze met alle liefde. En dat was te zien, want hij raasde er de piste mee af!
Helaas wel net iets slomer dan onze Nick, jammer Stephan… 😉

Cool as Ice

Deze sok heeft naast zijn sportieve look ook
geweldig sportieve prestaties! De sok zit lekker strak om de benen, blijft goed
hoog zitten en zal daardoor ook niet snel afzakken. Alle focus op het skiën
dus! Onze kleine, grote vriend Joep die ook mee was tijdens deze testweek was
goed te spreken over de sok. Heerlijk warme voeten en geen last van natte en/of
zweetvoeten. Zoals hij zelf heeft gesproken: “Ik vind ze serieus wel heel
chill!” Fijn Joep, wij vonden het ook heel chill dat je er zo te spreken over
bent.

X-Socks – Ski Energizer Light

Ook deze sok is in Flachau getest en daar waren we er goed over te spreken. Gek genoeg vond Daan deze sok toch minder fijn. Hij geeft zelf aan: “De naad die langs het been omhoog loopt irriteerde mij, maar hij kan ook iets dubbel hebben gezeten..” Wel gaf hij aan dat het voetenbed heel erg goed was en dat de sok het skiën bevorderde omdat hij zo flinterdun is.

Knight rider/Cool Blue/Cheerleader:

Deze sokken zijn de vorige keer ook getest, maar om zeker te zijn dat we er nog steeds hetzelfde over dachten, hadden we ze voor de zekerheid maar weer meegenomen. En ja hoor deze super goedkope sokjes verbaasden ons opnieuw! Onze Wouter heeft er zelfs op leren skiën, ook al ging dat niet helemaal van harte in het begin… Maar voor de beginnende skiër een ideale sok dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *