Skisokken wassen

Skisokken wassen

Skisokken zijn je beste vriendjes op de piste om je voeten warm te houden. Ook beschermt het je kuiten en schenen tegen schuurplekken en blaren. En iets wat je lief is onderhoud je natuurlijk goed. Hier een aantal tips voor het wassen van je skisokken.

Je skisokken wassen

De meeste skisokken moet je wassen met een temperatuur van maximaal 30 graden. Bij voorkeur binnenste buiten. Op die manier voorkom je dat ze krimpen en dat de kleur vervaagt. Als ze van Merino wol zijn moet je ze wassen met speciaal wolwasmiddel in lauw water. Hierdoor wordt het vervilten van de wol voorkomen. Als ze gemaakt zijn van katoen kun je ze het beste wassen in een temperatuur van 40 graden of lager. Skisokken die gemaakt zijn van bamboe stof kan je het beste in koud water reinigen met een goed reinigingsmiddel. Gebruik de zachte was cyclus voor het regelmatig wassen.

Je skisokken drogen

Als je je skisokken wil laten drogen na het wassen, doe dit dan niet in de droger of op de verwarming. Anders heb je kans dat ze gaan krimpen. Wring of centrifugeer de skisokken niet, maar knijp ze licht uit met je hand. Je kan ze het beste laten drogen aan de waslijn in de buitenlucht. Vermijdt dan wel zoveel mogelijk de felle zon. Als je ze wil strijken, doe dit dan alleen op een hele lage temperatuur.

Zijn je skisokken alsnog gekrompen? Laat ze dan ongeveer een half uur weken in één liter water met één eetlepel babyshampoo of conditioner. LET OP! Dit werk niet met stoffen zoals zijde, viscose of polyester. Wel bij katoen, wol en kasjmier.


Wist je dat??

  • Al onze skisokken getest zijn door ons zelf. Lees hier al onze ervaringen van De testweek in Marivella.
  • Merino wol altijd de perfecte temperatuur geeft.
  • Er verschil zit tussen dames en heren skisokken. Damesvoeten zijn namelijk anders gebouwd, de kuitspier zit wat lager en de voet is vaak wat smaller. Daarom zijn vrouwenmodellen anders vormgegeven om zo op de juiste plek ondersteuning te bieden.
  • Wij een speciale skisokken test hebben zodat je de juiste skisokken koopt. Klik hier om de test te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *