Tips om te besparen op je wintersport

Een wintersport vakantie is zeker niet de goedkoopste vakantie, maar dit was jullie waarschijnlijk al wel bekend. Je kunt het gelukkig wel zo duur maken als dat je zelf wilt. Er zijn namelijk wel een aantal manieren om te besparen tijdens je wintersport. Daarom delen we hier onze tips om te besparen op je wintersport.

Kies een goedkope bestemming

Dit klinkt misschien wel logisch, maar toch kijken de meeste mensen naar de bekendste wintersport plaatsten. Dit zijn vaak ook de duurste. Ook zit er niet alleen verschil in per land maar ook per gebied. Meestal zijn de wat kleinere en onbekendere gebieden een stuk goedkoper. Dus haal hier je voordeel uit!

Koop een voordelige skipas

Let op tijd op de aanbiedingen van de skipassen. Soms heb je hele goede deals, dat scheelt je een hoop geld! Als het niet heel goed weer is om elke dag te skiën kan je misschien beter elke dag een losse skipas kopen. Als je een skipas koopt moet je ook goed opletten voor welk gebied het is, als je bijvoorbeeld een beginner bent heb je niks aan een skipas die voor een groot gebied geldt. Omdat je als beginner niet alle pistes gelijk al kan doen.

Materiaal

Ski’s of snowboards huren is vrij duur, vooral als je elk jaar gaat. Dan kan je misschien beter je materiaal zelf aanschaffen, dan ben je vaak goedkoper uit. Dat kan je het beste doen na het skiseizoen, dan is alles goedkoper.

Skilessen

In plaats van om skilessen te nemen in het land waar je op wintersport gaat kan je dat beter doen in Nederland. Dat is vaak veel goedkoper. Als je toch graag ook nog skilessen wil nemen in het land waar je op wintersport gaat, kan je soms beter alvast online boeken. Zo heb je kans dat je een goede deal kan scoren met hoge korting.

Bespaar op eten tijdens je wintersport

Je kan beter zelf eten meenemen op de piste in plaats van te eten in een restaurant. Dit scheelt een hoop geld. Als je toch uiteten wil, moet je goed kijken waar. Want dit verschilt ook heel erg per gebied. Ook kan je beter boodschappen doen in een dal dan boven op een berg. Dat scheelt behoorlijk qua prijs.

Skiën buiten het hoogseizoen

Dit lukt helaas niet als je kinderen nog op school zitten. Dit scheelt wel echt enorm veel geld. Ook is het dan een stuk rustiger. Dus alle ruimte!

Maak van te voren een budget

Hierdoor voorkom je dat je misschien onnodige dingen gaat kopen.

Bespaar op het après-skiën

Als je niet zo heel veel budget hebt, ga dan niet elke dag après-skiën. En als je dan gaat après-skiën, drink dan alleen bier of wijn. Mixdrankjes of shotjes zijn namelijk een stuk duurder.

Kies een appartement of hotel die niet tegen de piste aan zit

Die zijn namelijk vaak een stuk duurder dan dat je er een stukje vanaf zit.


Dit waren onze tips om te besparen op je wintersport, weet jij er nog meer? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *