Top 10 drankjes in de après-ski

Na een heerlijk dagje skiën of snowboarden kan je wel een lekker drankje gebruiken in de après-ski. Maar wat…!? Lees hier onze top 10 drankjes in de après-ski!

1. Glühwein

Glühwein is een drankje wat je een echt wintersport gevoel geeft. Zo kan je lekker opwarmen na een dagje skiën/snowboarden. Je kunt dit drankje kan-en-klaar in de winkel kopen, maar je kan het ook zelf thuis bereiden in een pannetje. Het is een warme wijn met verschillende kruiden erin.

gluhwein-wintersport
gluhwein-wintersport
2. Jägermeister

Dit is ook een heel bekend drankje in de après-ski. Deze moet je alleen drinken als hij ijs en ijskoud is! Dit is een shotje die je snel achterover moet gooien, want hij brandt nogal in je keel.

jägermeister-wintersport
3. Bier

Lekker en simpel.. een perfect drankje voor in de après-ski dus! Ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze in een mooie bierpul geserveerd worden. Bier is ook in elke après-ski tent te krijgen, ideaal dus! 🙂

bier-wintersport
4. Schnaps

De bekendste schnaps onder de Nederlandse wintersporters zijn de appel- en perenschnaps, vaak worden ze geserveerd met een stukje fruit erin. Schnaps zijn heldere, gedistilleerde fruitdrankjes met gemiddeld 40% alcohol.

schnaps-wintersport
5. Flügel

Dit is een bekend shotje op zowel de wintersport als in Nederland. Iedereen kent het wel, het flesje met het gele dopje. Flügel is een zoete likeur dat smaakt naar ranja, dit is het absoluut niet! Er zit namelijk 10% alcohol, dus vergis je niet! 😉

flugel-wintersport
6. Heisse Schoko (mit rum und sahne)

Je stapt na een dag skiën de après-ski in, met een heerlijke heisse schoko (mit rum und sahne) warm jij weer lekker op. Als je het lekker vindt kan je er ook nog rum en slagroom bij doen, dit maakt het natuurlijk wel af!

heisse-schoko-wintersport
7. Jägerbomb

Een jägerbomb is een combinatie van Red Bull en jägermeister. Dit samen vormt een mierzoet drankje. De barmannen in de après-ski zetten vaak veel glazen met een beetje Red Bull erin naast elkaar en zetten de shotjes jägermeister erop, vervolgens laten ze dit als een domino effect vallen zodat de jägermeister bij in het glas met Red Bull terecht komt. Alleen hierom zou je het al bestellen!

jagerbomp-wintersport
8. Apfelkorn

Dit kan je als mixdrankje of als shotje drinken, het lekkerste is natuurlijk dat je hem in één keer achterover gooit! 😉 Dit is een drankje dat al bestaat sinds 1758 en gemaakt wordt van echte Golden Delicious en Gala appels.
Als je het drinkt als mixdrankje is dat het lekkerst met Spa rood, 7-Up, appelsap of cassis.

apfelkorn-wintersport
9. Feigling

Dit is een vijgenlikeur die je als shotje of als mixdrankje kan drinken. In de après-ski zijn ze voornamelijk te krijgen als shotjes. Ze hebben een zoete, frisse smaak. Als je ze als mixdrankje drinkt is het lekker om te mixen met 7-Up.

10. Goldstrike

Last but not least… Goldstrike! Dit is een klassieker op de wintersport. Als je het als shotje drinkt zie je gouden snippers dwarrelen. Er zit namelijk 23,9 karaats goud in. Goldstrike heeft een zeer sterke kaneel smaak en geeft je direct een oppepper. Een echte topper dus!

goldstrike-wintersport

Weet je nou niet zeker of je wel een echte après-skiër bent? Test het hier!

Welke drankjes mis jij in onze top 10 lekkerste drankjes in de après-ski? Laat het ons weten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *