Skisokken_Verschillendetypes.jpg

Verschillende types die je tegenkomt op de piste

Als je op wintersport gaat kom je een hele hoop verschillende types tegen. De ene denkt dat hij/zij heel erg goed is, wat dus niet zo is. Of het kindje van vier jaar die nog beter kan skiën dan jij.. En niet te missen; de après-skiër natuurlijk! Lees hier de meest voorkomende types die je tegenkomt op de piste. En doe de test of jij een echte wintersporter bent. :))

De té fanatieke skiër
Hij/zij denkt alles te kunnen, maar dit is dus niet zo. Deze persoon skiet iedereen met een noodgang voorbij. Daardoor eindigt de wintersport voor hem/haar (bijna) altijd met een blessure..

Het model
Deze persoon staat ongeveer twee uur eerder op dan de rest van de groep. Dit om haar haar te krullen en om vol in de make-up te gaan. Meestal dragen ze op de piste een hele grote zonnebril en een strakke skibroek.

Snelle Jelle
De snelle Jelle vindt techniek onzin. Hij/zij maakt geen gebruik van bochtjes, maar gaat in één streep de berg af. Als hij/zij beneden is kan die alleen maar zeuren dat het zo lang duurt tot de rest van de groep er is.

De freerider
Hij/zij draagt meestal een zeer opvallend skipak en heeft een GoPro op zijn/haar helm om alles vast te leggen. De freerider wil het liefst op zoveel mogelijk pistes zijn/haar handtekening zetten.

De zondag rijder
De zondag rijder neemt alle tijd om naar beneden te komen. Hij/zij neemt graag de hele breedte van de piste in beslag. Deze persoon skiet het liefst alleen als het lekker weer is, als hij/zij in de ochtend ziet dat het slecht weer is draait de zondag rijder zich nog lekker een keertje om.

Het kindje
Dit kindje is zo’n vier jaar oud, maar kan vaak al beter skiën dan jij. Iedereen klaagt hier vaak over dat dat zo irritant is, maar van binnen is iedereen hier stik jaloers op. Hij/zij is elke piste binnen no time weer beneden en heeft ook nog eens alles onder controle. Hoe dan!?

De laatkomer
Als je in de ochtend om een bepaalde tijd afspreekt, komt deze persoon standaard een half uur te laat. Het liefst wil hij/zij na elke afdaling een bakje koffie drinken in de skihut en bij de lunch weet de laatkomer al wat die in de avond gaat eten.

De pechvogel
Zoals de naam al zegt; deze persoon heeft altijd pech.. Het ene jaar breekt hij/zij het been en het andere jaar raakt de pechvogel zijn/haar skipas kwijt. Toch kan deze persoon er zelf nooit iets aan doen, het ligt altijd aan een ander. 😉

De après-skiër
En tot slot; de après-skiër. Hij/zij zit het liefst na de lunch al in de après-ski. Skiën is ook maar slechts een bijzaak van de wintersport.


Dit waren volgens ons de meest voorkomende types die je tegenkomt op de piste. Vind jij nou dat we er een zijn vergeten? Laat het ons dan weten in de reacties! Wij zijn benieuwd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *