10 tips voor wintersport met kinderen

Ga je op wintersport met kinderen? Dan heb je misschien wel een aantal vragen, bijvoorbeeld; hoeveel kleding neem ik mee? Vanaf welke leeftijd mogen ze op ski les? Moeten ze een helm op?
Wij stelden een lijst op met 10 tips voor wintersport met kinderen. Lees ze hieronder!

1. Neem genoeg warme kleding mee voor je kinderen

Het is namelijk heel erg vervelend als je in de ochtend je ski kleding wil pakken en dat het allemaal nog doorweekt is. Dus neem van alles wat extra’s mee, een extra ski broek, extra handschoenen of wanten, extra skisokken, extra leggings voor onder de skibroek, een coltrui etc.

2. Weet wanneer ze er klaar voor zijn

Ga pas skiën met je kind als je zeker wat dat hij of zij er klaar voor is. De allerkleinsten beginnen rond een jaar of drie of vier. Toch zijn sommige kinderen er dan nog niet klaar voor. Als je ze rond drie of vier jaar op ski les doet, dan leren ze het nog niet zo goed. Ze doen dan voornamelijk spelletjes en het gaat om het plezier.

3. Koop geen skimateriaal

Koop geen skimateriaal! Kinderen blijven groeien tot in de puberteit, dus dit is erg zonde van het geld. Huur het de eerste jaren dus totdat ze uitgegroeid zijn.

4. Doe kinderen altijd een helm op

Doe altijd een helm op tijdens het skiën bij kinderen, je wil natuurlijk niet dat ze op hun hoofd vallen en ze zich bezeren. Op heel veel plekken is het verplicht, maar draag ook een helm als dit niet verplicht is! Doe dit zelf ook, zo geef je je kind(eren) het goede voorbeeld.

5. Kies voor een kindvriendelijk skigebied.

Kies voor een kindvriendelijk skigebied. Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar niet iedereen let hier op. Ook gaan er al veel mensen vanuit dat elk skigebied wel kind vriendelijk is, maar dat is absoluut niet zo. Kies een skigebied waar ze beschikken over allerlei voorzieningen voor kinderen, zoals een kinderopvang, kinderrestaurants of kinderlanden.

6. Wees niet te streng

Maak er geen verplichting van voor kinderen. Dus als ze een dagje niet willen skiën, dwing ze dan absoluut niet! Zo voorkom je dat ze de volgende keer niet meer mee willen.

7. Houd rekening met de tijd

Kinderen hebben niet dezelfde conditie als volwassenen. Laat staan de aandachtsboog. Ga daarom niet de hele dag skiën. Ga bijvoorbeeld de ochtend skiën en in de middag lekker spelen in de sneeuw. Zo houd je je kinderen wel tevreden. Kinderen blij, jij blij!

8. Kies de juist accommodatie

Zoek bij voorkeur een huisje of een chalet, want met kinderen sleep je veel spullen mee dus heb je ook veel ruimte nodig. Het is natuurlijk wel veel duurder dan een hotel of appartement, maar als je je kinderen meeneemt ben je nou eenmaal meer geld kwijt. Kies dan een plek die dichtbij de piste is, je hoeft dan niet zo ver te lopen naar de piste. Want vaak als je met kinderen op wintersport gaat neem je veel meer mee naar de piste dan dat je zonder kinderen gaat. Lees hiervoor ook onze blog over Tips om te besparen op je wintersport.

9. Rijd in de nacht

Ga ’s nachts rijden. Vertrek rond 01:00 uur. Waarschijnlijk slapen je kinderen dan in de auto. Zo is het een stuk rustiger en kan je langer doorrijden zonder steeds te stoppen. Ook komen ze op deze manier uitgerust aan op bestemming.

10. Bezoek een skihal

Ga een dagje oefenen bij een skihal in Nederland. Zo leren ze het alvast een beetje, ze wennen eraan en weet je op voorhand of ze het leuk vinden of niet.


Ben je nog skisokken nodig voor kids? Check dan de volgende link, hier vind je ons aanbod met junior skisokken! Skisokken voor de kids

Dat waren onze 10 tips voor wintersport met kinderen. Herkenbaar? Hoe zorg jij ervoor dat je kinderen zich optimaal vermaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *