Beste manieren om op skiles in Nederland te gaan

Als je nog geen gevorderde skiër bent en liever niet op skiles in het buitenland wil, zijn er ook een aantal mogelijkheden om het skiën in Nederland al een beetje onder de knie te krijgen. Op deze manier voorkom je ook nog eens blessures. (Lees onze blog; 10 tips om skiblessures te voorkomen.) Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste manieren zijn om op skiles in Nederland te gaan.

De indoorrolpiste

Dit is een grote machine die in het rond draait. De berg gaat naar boven, hierdoor kan de skiër en de snowboarder gewoon blijven skiën zonder ooit beneden te komen. Een handige manier om het skiën en het snowboarden alvast te trainen. Het nadeel hiervan is dat dit wel relatief duur is.

Les in een indoor skihal

In de meeste skihallen krijg je al het echte wintersportgevoel, dat is alvast een goed begin! Daarnaast krijg je les van een professionele ski- of snowboardinstructeur op een piste met sneeuw wat vergelijkbaar is met echte sneeuw. Het voordeel van lessen in een skihal is dat de omstandigheden altijd goed zijn. De hal wordt op de juiste temperatuur gehouden zodat de sneeuw altijd perfect is. De bekendste skihallen in Nederland zijn die van Snowworld. Er zijn 5 vestigingen in Nederland en 1 in Duitsland.

De borstelbaan

Dit is waarschijnlijk een iets minder bekendere optie, maar ook super leuk! Dit is een baan die zich geheel buiten bevindt. Het bestaat uit een helling waarop kunststof matten zijn neergelegd. Je wordt naar boven gebracht door middel van een sleeplift. Eenmaal boven kijk je uit op een mooie, grote, groene vlakte. Het lijkt dan alsof je over gras naar beneden gaat, maar dit is alles behalve waar. De borstelbaan bestaat voornamelijk uit plastic matten met een sproei installatie erin. Hierdoor kan je een hogere snelheid bereiken en beschadigt het materiaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *