De 10 gezelligste aprés-ski tentjes van Europa

Skiën en aprés-ski. Name a more iconic duo .. I’ll wait. Onlosmakelijk met skiën verbonden is natuurlijk de aprés-ski! Door jarenlange ervaring weten wij ook dat het ene tentje de andere niet is. Als je toch naar de après-ski wilt en niet teveel wil uitgeven, lees dan snel onze blog over Tips om te besparen op je wintersport. Tijd om met een lijst te komen met de 10 gezelligste aprés-ski tentjes van Europa. Zit, lees en geniet!

 1. De Cin Cin – Gerlos
  Dit is de populairste après-ski van de Alpen. De Cin Cin ligt in het centrum van Gerlos. De bezoekers bestaan voor het grootste gedeelte uit Nederlanders en ook het personeel is hier voornamelijk Nederlands. Als je na het skiën deze hut zoekt kan je gewoon achter de meute aanlopen, want het overgrote deel van de skiërs gaat naar deze hut toe. Er is niet veel ruimte om hier uitgebreid te dansen omdat het hier zo druk is. Hier treden in de avond vaak Nederlandse artiesten op, waaronder Jan Smit en Gerald Jolink. Altijd gezellig dus!
 2. Moskito bar – Westendorf
  Het maakt hier niks uit of het nu hoog- of laagseizoen is, elke dag is het hier een groot feest. Deze hut is relatief klein en trekt voornamelijk Nederlandse bezoekers aan. Als je niet dol bent op Hollandse après-ski muziek bent heb je hier eigenlijk vrij weinig te zoeken.
 3. De Hofstadl – Flachau
  Bij deze après-ski hut hoef je niet elk kwartier naar de bar om een nieuw biertje te halen. Hier verkopen ze kleine tapjes, zodat jij zelf je eigen biertje kan tappen. Elke dag om 16:00 luiden de klokken van de Hofstadl, zodat iedereen weet dat het feest kan beginnen. Absoluut één van de gezelligste aprés-ski tentjes van Europa!
 4. De Mooserwirt – St. Anton am Arlberg
  Het ligt aan de piste, dus kan je na een lange dag op de piste zo de après-ski tent in skiën. Als je naar de Mooserwirt gaat weet je zeker dat het één groot feest gaat worden. De meeste skiërs zoeken deze bar al op tijd op en balen als de muziek rond 20:00 uur stopt. Dit zorgt voor mooie gebeurtenissen. Want iedereen moet de ski’s weer terug vinden en de afdaling naar nog gaan doen. Iedereen komt altijd wel naar beneden, maar vraag maar niet hoe!
 5. Trofama Alm – Ischgl
  Dit is een traditionele après-ski tent, precies hoe het hoort te zijn. Een grote houten hut en Duitse meezingers uit de boxen. De bar ligt in het centrum van Ischgl. Als je het niet kan vinden moet je gewoon op het geluid aflopen. Vanaf ongeveer 18:00 uur staat het hier vol met mensen die zin hebben in een feestje. Alle ingrediënten voor een geweldig après-ski feest zijn hier aanwezig.
 6. Goaβstall – Hinterglemm
  Het is hier iedere dag één groot feest. Deze après-ski tent ligt direct aan de piste. Als je aankomt skiën hoor je de muziek al hard door de speakers blazen. Vroeg in de middag begint het feest hier al. Als het mooi weer is kan je ook feesten op het zonneterras. Maar je moet niet weggaan voordat je binnen een kijkje hebt genomen. Hier komen ook vaak Nederlandse artiesten, waaronder de Lawineboys.
 7. De Eisbar – Kirchberg
  Is een hele bekende après-ski bar in Oostenrijk, het is geopend in 2005 en is sindsdien een populair après-ski begrip. De beste meezingers, de gezelligste hits en natuurlijk optredens van bekende Nederlanders. Als je trek hebt gekregen van al dat feesten, kan je de trap op om naar een echte Hollandse snackbar patat en frikandellen te gaan eten.
 8. Hohenhaus Tenne – Schladming
  Dit is een echte Oostenrijkse après-ski tent, dus verwacht hier geen Nederlandse meezingers. Het is hier echt in Oostenrijkse stijl. Het heeft wel vijf verdiepingen!! De echte party gangers moeten op de derde, vierde en vijfde etage zijn. Alles is hier XXL. Je kan hier elke dag al vanaf 11:00 uur terecht om te gaan après-skiën.
 9. Fabels – Ellmau
  Overdag kan je hier terecht voor een drankje of een lunch, aan het einde van de middag wordt Fabels verbouwd tot een geweldig après-ski paradijs. Deze après-ski tent ligt onderaan de piste bij de Hartkaiser Bah. Vanaf 16:00 uur begint Fabels met de Nederlandse likve-DJ’s en artiesten! Honger? Geen probleem! Ze hebben een echte snackmuur met kroketten en frikandellen.
 10. Ice bar – Mayrhofen
  Deze après-ski tent is voor de meeste skiërs het beginpunt voor de après-ski. Hier komen voornamelijk Nederlanders die gezellig meezingen met de bekende après-ski hits. Het feestje begint hier elke middag om 15:00 uur en eindigt om 22:00 uur. Hier komt regelmatig een bekende DJ draaien. Super gezellig dus!

Dat waren de 10 gezelligste aprés-ski tentjes van Europa. Wij zijn er zelf aardig dorstig van geworden. Proost!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *