De 5 meest gemaakte fouten door wintersporters

Als je (voor het eerst) op wintersport gaat, gaat niet alles perfect. Zo komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat je je telefoon uit de skilift laat vallen of dat jij zelf van een sleeplift de berg afrolt. Dit overkomt de beste! 😉 Ik ben ervan overtuigt dat elke wintersporter deze fouten wel herkent, daarom hebben we een lijstje samengesteld van de 5 meest gemaakte fouten door wintersporters.

 1. Als beginner geen ski les nemen
  Het is belangrijk dat je jezelf niet overschat als je voor het eerst op wintersport gaat. Skiën oogt misschien niet altijd zo moeilijk, maar niks is minder waar.. Als je de juiste skitechnieken niet goed onder de knie hebt kan je pijnlijke blessures oplopen, dit wil je natuurlijk niet. (Lees; 10 tips om skiblessures te voorkomen.)
 2. Van de sleeplift vallen
  Je staat in de rij voor een nogal steile sleepjeslift, je bent al een beetje zenuwachtig.. Daar ga je dan, je probeert je goed te concentreren op je ski’s. De bedoeling is natuurlijk om je ski’s parallel te houden, maar halverwege gaat dit helemaal mis! Je ski’s glijden over elkaar heen, en jij glijdt zo de berg af.. helemaal naar beneden..
 3. Je telefoon uit de skilift laten vallen
  Als je de hele dag druk aan het skiën bent heb je weinig tijd om je social media te checken, daarom is de skilift het ideale moment hiervoor. Echter brengt dit wel enig gevaar met zich mee. Je kan zomaar je telefoon uit je handen laten vallen en dan ligt hij een paar meter onder je. Grote kans dat je die nooit meer terugkrijgt, omdat er tientallen mensen overheen skiën of op een plek ligt waar je nooit bij komt. Das pech, telefoon weg!
 4. Teveel drinken in de après-ski
  Na een lange, intensieve dag skiën heb je zin in een  ‘’paar’’ drankjes in de après-ski. Dit blijft echter niet bij een ‘’paar’’. Uiteindelijk beland je dronken in je bed.. De volgende ochtend was je van plan om weer op tijd op de piste te staan. Maar je wordt wakker en hebt een behoorlijke kater.. Daar gaat je dagje skiën.. Dit is natuurlijk hartstikke zonde, dus let op met alcohol! 😉
 5. Skiën in een Donald Duck houding
  Veel beginners zijn bang om te vallen, dus vinden ze het een prettiger idee als ze dichterbij de grond zijn, zo is de val namelijk zachter. Door deze houding (bovenlijf naar voren en kont naar achteren) is de kans juist groter dat je valt. Je moet zorgen dat je knieën en heupen ligt gebogen zijn en je bovenlichaam een beetje naar voren gebogen is.

Dit waren volgens ons de 5 meest gemaakte fouten door wintersporters, laat ons weten welke fout jij weleens hebt gemaakt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *