Skiën in Tsjechië

Leukste skigebieden van Tsjechië

Voor wie het skiën of snowboarden nog goed onder de knie wil krijgen is Tsjechië een perfect skigebied. Er zijn namelijk geen grote hoogteverschillen. Ook is Tsjechië een perfect land om op wintersport te gaan voor families, het is namelijk een relatief goedkoop land. Mocht je het nou overwegen om op wintersport te gaan naar Tsjechië? Lees dan snel dit lijstje met de leukste skigebieden van Tsjechië.

Pec pod Sněžkou

Dit skigebied ligt aan de hoogste berg van Tsjechië, vlakbij de grens van Polen. Het dorp ligt op 829 meter. De meeste pistes in dit skigebied zijn vrij makkelijk, ideaal voor beginners dus. In totaal is er voor 13 km aan pistes, waarvan 5 km aan blauwe pistes, 7 km aan rode pistes en 1 km aan zwarte pistes. Er liggen verschillende après-ski bars aan de piste, zo kun je direct na een dagje skiën de après-ski induiken. Als je met de auto naar dit skigebied wilt gaan is dit een kleine 10 uur rijden vanaf Utrecht. (Lees; Hoe maak je de auto klaar voor de wintersport)

Klínovec

Dit is het grootste skigebied van Tsjechië met in totaal 31 km aan pistes. 17 km aan blauwe pistes, 10 km aan rode pistes en 4 km zwarte pistes. Vanaf Utrecht is dit een kleine 8 uur rijden, dit is dus zeker goed te doen met de auto. Dit gebied ligt op de grens bij Duitsland, ze werken ook samen met Fichtelberg, dit ligt net over de grens in Duitsland. Er is nog geen directe verbinding tussen deze twee gebieden, maar er gaat wel een gratis skibus. Die brengt je binnen 10 minuten naar het andere skigebied.

Harrachov

In dit skigebied is voor 12 km aan pistes. Voor de niet-skiërs zijn er in de verschillende hotels ook genoeg activiteiten. Er is voor 2 km aan blauwe pistes, 3 km aan rode pistes en 1 km aan zwarte pistes. Daarnaast is er nog voor 6 km aan skiroutes. Er is 1 sleeplift aanwezig en 2 stoeltjesliften. In het dal is het 650 meter hoog en op de top 1020 meter, het verschil is 370 meter. Een ideaal skigebied voor beginners dus. Vanaf Utrecht is dit ongeveer 9,5 uur rijden met de auto.

Špindlerův Mlýn

In dit skigebied betaal je stukken minder dan in de Alpen, je hebt hier een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dit is een belangrijke reden waarom dit skigebied populair is onder de Nederlanders. Er zijn voor 7 km aan blauwe pistes, 15 km aan rode pistes en 3 km aan zwarte pistes. In totaal dus 25 km. Ook heb je hier gezellige après-ski mogelijkheden waar het ’s avonds behoorlijk los kan gaan. Met de auto is de afstand goed te doen, het is een kleine 10 uur rijden.

Dolní Morava

In dit skigebied is 583 meter hoogteverschil en is er voor 10,7 km aan pistes. Hiervan is er 6,4 km aan blauwe pistes, 3,7 km aan rode pistes en 0,6 km aan zwarte pistes. Een geschikt skigebied voor de beginners, dit is niet zo geschikt voor gevorderde wintersporters. Ben je nou bang om een blessure op te lopen tijdens te wintersport? Lees dan onze blog over 10 tips om skiblessures te voorkomen. Het seizoen duurt hier ongeveer van begin december tot begin april. Er zijn 2 stoeltjesliften, 3 sleepliften en 2 lopende banden. Met de auto is dit zo’n 10,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Dit was ons lijstje van de leukste skigebieden van Tsjechië. Ben jij het hier nou mee eens? Of absoluut niet.. Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *