Tips voor de kater na de après-ski

Na een dag fanatiek te hebben geskied is het natuurlijk tijd voor de après-ski! (Lees; De 10 gezelligste après-ski tentjes van Europa) De alcohol vloeit rijkelijk door je lichaam en je weet van geen stoppen. Je drinkt alles door elkaar, van een biertje tot een shotje of een mix drankje. Je danst en zingt uit volle borst mee, het is een onvergetelijke avond.

Helaas heeft het après-skiën ook zo zijn nadelen. Het lijkt alsof je koprollend de berg bent afgekomen. Bij elke beweging die je maakt voel je je hoofd bonken en je hebt gigantische nadorst. Toch wordt er van je verwacht dat je zo snel mogelijk weer bovenaan de piste staat. Daarom hebben wij een lijstje voor jou gemaakt met de belangrijkste tips voor een kater na de après-ski.

Neem genoeg slaap
Als je voldoende slaapt kan de alcohol even zakken en is de kater een stuk minder dan dat je maar een paar uurtjes slaap pakt. Ga daarom na de après-ski direct naar huis, dus niet door naar de volgende kroeg.

Drink niet alles door elkaar
Als je in de après-ski alles door elkaar gaat drinken heb je de volgende ochtend gegarandeerd een hele erge kater. Dit kan je voorkomen door de hele avond hetzelfde te drinken.

Water drinken
Drink tussen al die biertjes of wijntjes ook af en toe eens een glas water. Doe dit ook voordat je je bed in kruipt. Je zal merken dat je een stuk fitter bent!

Goed eten
Van al dat dansen en zingen krijg je natuurlijk heel erg honger. Daarom is het belangrijk om na al dat feesten je maag goed te vullen. Dit geldt ook voor de volgende ochtend, neem een goed ontbijt! Bij voorkeur met soep, hierdoor is je kater binnen no time weer weg.

Suiker
Neem een schep kristalsuiker voordat je gaat slapen. Je lever heeft namelijk suiker nodig voor de afbraak van alcohol.

Douchen
Ook al ben je nog zo misselijk. Je komt altijd fitter onder de douche weg dan dat je eronder ging. Dit werkt veel beter dan de hele dag in je bed blijven liggen.

Buitenlucht
Je hoeft geen hele boswandeling te maken, maar even een frisse neus halen op het balkon kan je al heel goed doen!

Dit waren onze tips voor de kater na de après-ski. Als deze tips je niet geholpen hebben kan je onze laatste tip nog proberen; ”Beginnen waarmee je gisteravond geëindigd bent!” Dus trek dat biertje maar los, proost! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *