Wintersport tips voor beginners

Als je voor het eerst op wintersport gaat weet je natuurlijk nog niet helemaal goed wat je ervan kan verwachten. Heb ik nou wel of geen skiles nodig? Waar berg ik mijn skipas op? Welk skigebied is geschikt? Dit zijn vragen die jij als beginner jezelf waarschijnlijk stelt. Daarom hebben wij een lijstje voor jou opgesteld met wintersport tips voor beginners.

Proefles

Neem een proefles in Nederland in een indoor skihal. Zo ervaar je alvast hoe het is, of je het leuk vindt en je leert de basis alvast een beetje.

Buiten het hoogseizoen

Ga buiten het hoogseizoen. Het is dan veel rustiger als binnen de schoolvakanties, dus meer ruimte voor jou om te oefenen! Ook scheelt dit een hoop geld.

Ski-les

Ga op ski-les, in elk gebied zijn er wel skischolen. Je kan dan kiezen tussen groepslessen of privé les. Zonder ervaring de berg op gaan is namelijk niet zo heel verstandig.

Zonnebrand

Smeer je goed in. De zonnestralen zijn namelijk erg fel op de pistes. Ook moet je je lippen niet vergeten! Want die kunnen ook verbranden.

Zonnebril/skibril

Draag een zonnebril of een skibril, ook dit omdat de zonnestralen erg fel zijn. Je wil natuurlijk niet dat je ogen beschadigen.

Warming-up

Doe een warming-up voordat je gaat skiën. Als je dit niet doet lig je de volgende dag krom van de spierpijn, dat wil je natuurlijk niet! Lees; 10 tips om skiblessures te voorkomen.

Huren

Huur je skimateriaal. Want er is een kans dat je het toch niet zo geweldig vond en gebruik je je spullen nooit meer. Dat is dus zonde van het geld.

Skigebied

Denk na over welk skigebied je kiest. Kies een skigebied met veel blauwe pistes, daar kan je het goed leren.

Skipas

Berg je skipas goed op! Hou hem binnen handbereik en zoek hem niet op het laatste moment op. Er is niks vervelender dan dat jij degene bent die de rij ophoudt. Tegenwoordig kan je ze in je linker jaszak doen of in je mouw, vaak wordt die dan automatisch herkent.

Pauzes

Neem voldoende (drink)pauzes. Als je fanatiek aan het sporten bent verlies je veel vocht dus moet je ook veel water drinken.

Dit waren onze wintersport tips voor beginners. Heb jij nou nog aanvullende tips, of nog vragen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *